Translate

donderdag 15 september 2011

AllergieRadar en Pollenplanner

Last van allergie? Er is een speciale website voor U met een Pollenplanner en een AllergieRadar.AllergieRadar
De AllergieRadar geeft een actueel en landelijk overzicht van de mate waarin hooikoortspatiënten klachten aan neus, ogen en longen ervaren. Deelnemers geven bij voorkeur minimaal een keer per dag op een schaal van 1 tot 10 de klachtenintensiteit door. Alle registraties worden na het doorgeven direct verwerkt tot een kaart van Nederland. Hoe meer mensen meedoen hoe gedetailleerder de AllergieRadar kan worden weergeven.
Door deel te nemen aan AllergieRadar krijg je beter inzicht in je klachten en lever je tevens een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Maak direct een profiel aan.

Pollenplanner
Naast de klachtenregistratie biedt deze site een pollenplanner. De pollenplanner geeft elke dag een nieuwe verwachting van hoever het pollenseizoen van hooikoortsplanten gevorderd is. Indien de kaart oranje kleurt is 1 procent van het totaal aantal pollen dat jaar in de lucht geweest. De kleur wordt rood zodra 25 procent voorbij is en kleurt weer oranje zodra 75 procent van het pollen voorbij is. Zodra de 95 procent grens voorbij is verdwijnt de kleur weer en is het pollenseizoen voor die soort naar verwachting voorbij. De pollenplanner geeft nadrukkelijk geen verwachting of er op een bepaalde dag een hoge of lage pollenconcentratie verwacht wordt.

Pollenverwachtingskaart
Buienradar heeft een Pollenverwachtingskaat, waarop u kunt zien, waar de meeste en minste pollen te verwachten zijn.

Links
* De AllergieRadar en Pollenplanner
* De Pollenverwachtingskaart van Buienradar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.