Translate

zaterdag 5 november 2011

Grootste snurker van Nederland is net F16 of handzaag

De grootste snurker van Nederland is na de zoektocht ''Wie is de grootste snurker van Nederland 2011?'' bekend. Met een score van 85 decibel (db) - wat gelijk is met het geluid van een F16 op 1.500 meter hoogte - staat deze snurker met stip op één.F16 of handzaag
Dat meldt de Kliniek voor Snurken en Apneu, die een maand geleden op zoek ging naar deze grootste snurker. Vele snurkers en hun partners hebben hun snurkgeluid opgestuurd naar de Kliniek. Met een echte "winnaar" als gevolg. De grootste snurker van Nederland 2011 heeft een gemeten piek van 85db wat gelijk staat aan een handzaag of een F16 op 1.500 meter hoogte. U kunt zich voorstellen dat het een groot probleem is om hier rustig naast te slapen.

Belg snurkt nog luider
In België werd dit onderzoek al in 2010 uitgevoerd met een gemeten piek van zelfs 90db. De Nederlanders doen nu nog weinig onder voor de meer Bourgondische Belg.

Snurkbeugel
De grootste snurker 2011 krijgt een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel, die de tong controleert en zodoende het snurkgeluid wegneemt.

Meer dan 4 miljoen slaapkamers
In meer dan 4 miljoen slaapkamers in Nederland heeft men iedere nacht last van een chronisch snurkprobleem. Dit zorgt vaak voor relationele problemen: één van de twee echtelieden verhuist vaker naar de logeerkamer of erger naar de zolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.