Translate

maandag 28 november 2011

Ongericht Enthousiasme wint Cabaretfestival

De Vlaamse cabaretgroep Ongericht Enthousiasme heeft zaterdagavond in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam het Cabaretfestival Cameretten gewonnen. De jury beschreef Ongericht Enthousiasme en hun gelijknamige programma als 'een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte'. De Factua Juryprijs levert een bedrag van 2.500 euro op. De jury verkoos de cabaretgroep boven de twee andere finalisten: de Nederlandse cabaretier Diederik Smit en het Vlaamse duo Lankmoed.Publieksprijs: Lankmoed
De publieksprijs werd gewonnen door het Vlaamse duo Lankmoed, dat bestaat uit Jan Geubbelmans en Peter van Ewijk.

Persoonlijkheidsprijs
Kevin Bellemans, één van de drie leden van Ongericht Enthousiasme, kreeg de Persoonlijkheidsprijs. Die is bedoeld voor diegene onder de negen halve finalisten die zich tijdens het festival het sterkst heeft ontpopt tot een theaterpersoonlijkheid.

Alle drie in theater
Net als in voorgaande jaren waren op 12 selectieavonden uit 60 opkomende acts 9 halve finalisten gekozen. Die streden van woensdag tot en met vrijdag voor een plekje in de finale. Alle drie finalisten (Ongericht Enthousiasme, Diederik Smit en Lankmoed) mogen hun programma van december tot mei in ruim 40 theaters in het hele land spelen.

46e keer
Cameretten had voor de 46e keer plaats. Het festival begon in 1966 als lustrumactiviteit van studentenvereniging SSR in Delft en is daarmee het oudste cabaretfestival van Nederland. Talloze gevestigde cabaretiers zijn er hun carrière begonnen, onder wie Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw en Hans Teeuwen.

Linken
* Video: Meer informatie over Ongericht Enthousiasme
* Fragmenten uit hun programma Stilt van de groep Lankmoed
* Fragmenten uit zijn programma Spotlight van Diederik Smit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.