Translate

zaterdag 12 november 2011

Seks is een chemische explosie in je hoofd

In onze hersenen bevindt zich de thermostaat van de seks. Als de thermostaat wordt geprikkeld, ontstaat een chemische explosie in ons hoofd, die allerlei processen in gang zet. Als er iets mis is met de thermostaat en dus met de explosie ontstaan problemen met seks of zelfs seksueel afwijkend gedrag.



Eerste bijeenkomst ooit
Dat hebben wetenschappers gisteren in Nijmegen gezegd op het symposium Seks en het Brein, de eerste bijeenkomst die ooit in Nederland is gehouden over de mate waarin seks 'tussen de oren' zit.

Baarmoeder
Volgens seksuoloog en organisator Paul Rabsztyn van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen zit de belangrijkste erogene zone van mensen zelfs in de hersenen. 'Lust en libido speelt natuurlijk een rol, maar ook dat wordt aangestuurd door processen in het brein. Daar zit een pakketje dat ineens ontploft, waardoor je zin krijgt.' Hoe iemand zich seksueel gedraagt is in de baarmoeder al vastgelegd volgens de seksuoloog, al heeft de omgeving waarin iemand opgroeit natuurlijk wel invloed.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .