Translate

maandag 21 november 2011

Wielrenner Johnny Hoogerland verliest nipt van renpaard Unforgettable


Wielrenner Johnny Hoogerland heeft op 12 november de strijd tegen het renpaard Unforgettable nipt verloren. Er moesten drie sprintjes van 300 meter aan te pas komen om de winnaar te kunnen aanwijzen.



300 meter met vliegende start
De Yersekenaar won op de renbaan van Wolvega de eerste race over 300 meter met vliegende start van de negenjarige hengst, maar verloor de tweede. De derde, beslissende race was bijzonder spannend. Hoogerland nam een kleine voorsprong, maar zag Unforgettable met Arnold Mollema op de sulky in de laatste meters voorbij komen. Hoogerland, Mollema en de 3000 toeschouwers hadden genoten. 'Volgend jaar weer' grapte de 62-jarige Mollema. 'Dan ga ik op de fiets en Johnny op de sulky.'

Held
Johnny Hoogerland werd deze zomer een held vanwege een bizarre crash, gemaakt in de Tour de France. De renner van Vacansoleil kwam ten val nadat Juan Antonio Flecha van de sokken werd gereden door een wagen van de organisatie. Hoogerland belandde in het prikkeldraad, maar zette ondanks vele hechtingen in de volgende etappes onverzettelijk door.

Linken
* PZC-Video van strijd van Hoogerland tegen renpaard Unforgettable
* De crash van Johnny Hoogerland in de Tour de France

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .