Translate

zondag 4 december 2011

C-Test: Hoe Calvinistisch bent U?

Sinterklaas wordt vaak gezien als een katholieke heilige. Nederland wordt desondanks een calvinistisch land genoemd. Dagblad Trouw heeft daarom in het kader van het Calvijnjaar (2009) een Calvijntest gepubliceerd. U kunt hiermee uitvinden hoe 'Calvinistisch' u zelf nu eigenlijk daadwerkelijk bent. Oftewel wat uw C-factor is.Hoe calvinistisch is Nederland?
De gemiddelde Nederlander blijkt een C-factor van 56 te hebben. Dat is gebaseerd op de gegevens van de 70.000 mensen die de test hebben ingevuld. Uitschieters vormden de antwoorden op de stelling dat je van seks mag genieten – dat doet bijna elke Nederlander. Typisch calvinistisch is dat veel landgenoten in het openbaar niet al te uitbundig zijn. De meest opmerkelijke uitslag is wellicht, dat twintigers met een C-factor van 64 de meest calvinistische leeftijdsgroep zijn.

25 vragen
Dr. Joke Saane ontwikkelde deze zelftest. U moet 25 vragen beantwoorden en wordt beoordeeld op uw houding t.o.v. arbeid, geloof, rechtlijningheid, relaties en soberheid.

Link
* C-Test: Hoe Calvinistisch bent U?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.