Translate

zaterdag 10 december 2011

Oudejaarsconference Maarten van Rossem in twaalf bedrijven

Maarten van Rossem (Zeist, 24 oktober 1943) is historicus en gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige en droogkomiek treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen. Verder houdt hij regelmatig relativerende lezingen voor een algemeen publiek. Tenslotte verzorgt hij ook eind van dit jaar een Oudejaarsconference.


Oudejaarsconference
In deze theatervoorstellingen geeft hij zijn visie op 2011. Dat deed hij ook al succesvol eind 2010 met één voorstelling in Paradiso in Amsterdam. Hierna vindt u een link naar deze conferences, gepubliceerd in twaalf  afleveringen op YouTube. Dit jaar gaat het om drie - inmiddels uitverkochte -  voorstellingen in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Gepest
Van Rossem groeide op aan de Javastraat 12 te Wageningen, als oudste in een gezin van 3 kinderen. Zijn vader was kunstenaar en schilderde naaktportretten. Als jong kind was Maarten een serieus kind dat graag leerde. Hij werd vreselijk gepest, zelfs in elkaar geslagen. Vandaar zijn voortdurende hang naar aandacht en erkenning, die hem rijkelijk wordt geschonken.

PvdA
Voor de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2010 was Van Rossem in Utrecht lijstduwer voor de PvdA en behaalde hij met 1.176 stemmen een voorkeurszetel. Hij weigerde echter deze te bezetten.

Link
* Maarten van Rossem: Oudejaarsconference december 2010 in twaalf afleveringen

1 opmerking:

  1. Maarten van Rossem checkt zijn feiten niet:

    http://bas-koning.blogspot.com/2011/12/waarom-liegt-maarten-van-rossem.html#comment-form

    Hoe noem je een historicus die zijn feiten niet checkt? Een fantast. Hoe noem je een 'hoog'leraar, die zijn feiten niet checkt? Een leugenaar.

    Maarten van Rossem is zelf fact-free.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.