Translate

woensdag 25 januari 2012

Hoge nood: waar is een WC? App helpt!

Mama, ik moet plassen! Iedereen met kinderen kent de kreet. Vaak geuit op de meest ongelegen momenten, waarop een toilet in geen velden of wegen te bekennen is. Maar ook volwassenen kunnen tijdens een dagje shoppen zo'n alles verstorende aandrang voelen.


Fiets of auto
Of stelt u zich eens voor dat u fietst of met de auto rijdt in een vreemde omgeving en u moet plotseling naar het toilet. Waar kunt u dan naar toe voor het dichtstbijzijnde en schone toilet? 

Duizenden toiletten
Voor dit euvel zijn nu app's in de maak. Apps zijn handige programmaatjes voor de iPhone, iPad, PDA’s met Android en de BlackBerry. Daarmee kun je straks zien, waar dichtbij een (semi-)openbaar toilet is. Zo komen duizenden toiletten binnen uw handbereik, aldus beloven de app-ontwerpers.

Wint WC-app?
Morgen, 26 januari, wordt de winnaar van de Apps voor Nederland wedstrijd bekend gemaakt op het IBestuur Congres in het Beatrix Theater te Utrecht. Naast de selectie van de vakjury heeft ook het Nederlandse publiek gestemd op hun favoriet. Minister Verhagen en Marleen Stikker rijken op het hoofdpodium de gouden prijs en de publieksprijs uit. Dan weten we ook, of één van de twee app's voor openbare WC's tot de winnaars behoort of niet.

Linken
* Hoge Nood
* WC-Vinder Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.