Translate

dinsdag 3 januari 2012

Nieuwe politieke moppen

De ouderwetse moppentapper hebben we al een tijd niet meer op het Binnenhof. Dat althans is de mening van de parlementsredactie van het dagblad Trouw. Dus werden de lezers opgeroepen hun politieke bakken op te sturen. In het nummer van 28 december 2011 werden ze gepubliceerd.Varianten
Hieronder volgen enkele van de ingezonden moppen. Vaak betreft het varianten op reeds bestaande moppen, maar dan met in de hoofdrol nieuwe personen.

Slimste Nederlandse politicus
Mark Rutte, Geert Wilders, aartsbisschop Eijk en een Occupy-betoger zitten in het vliegtuig. Plotseling vallen de motoren uit en begint het toestel vervaarlijk te dalen. Er zijn echter maar drie parachutes aan boord. "Als premier ben ik de machtigste politicus van het land", roept Rutte, grijpt een parachute en springt uit het vliegtuig. "Als gedoger van de coalitie ben ik de slimste politicus van het land", roept Wilders, grijpt eveneens een parachute en verlaat het toestel. "Neem jij die laatste parachute maar jongen", zegt aartsbisschop Eijk tegen de Occupy-activist. "Jij bent jong en hebt je leven nog voor je."
De activist antwoordt: "Dat is niet nodig, eerwaarde. Er is voor ons allebei nog een parachute. De slimste politicus van het land is zojuist met mijn slaapzak naar buiten gesprongen."

Cuba
De gebroeders Castro vliegen met een helikopter over Cuba. Ach, zegt Fidel, zullen we niet wat dollars naar beneden gooien en zo een paar mensen blij maken? Prima, reageert Rául, maar laten we er een heleboel dollars van maken. Dan zijn er nog meer mensen blij. De piloot zegt daarop: wanneer u zich nu allebei zelf naar beneden gooit, zijn alle Cubanen blij.

Bezoek aan Downingstreet
Rutte, Verhagen en Wilders bezoeken de Britse premier Cameron om hem uitleg te geven over het Nederlandse beleid ten opzichte van de islam. Aangezien ze in Londen niet zo goed de weg weten, verdwalen ze en komen veel te laat op de afspraak. Gelukkig heeft Cameron nog tijd om ze te ontvangen.
Rutte treedt als eerste binnen en zegt: "Mister Prime Minister, I'm sorry we're late". Verhagen stemt daarmee in: "I'm sorry too we're late." Wilders doet ook een duit in het zakje: "I'm sorry three we're late".

Gebak
Een VVD'er en een SP'er zitten in een café en bestellen koffie met gebak. Als de bestelling is gearriveerd, blijken de twee gebakjes sterk in grootte te verschillen. Onmiddellijk pakt de VVD'er het grootste gebakje en neemt een flinke hap, waarna de SP'er hoofdschuddend zegt: "Als ik jou was, had ik de kleinste genomen." Waarop de VVD'er met volle mond zegt: "Wat zeur je nou, die heb je nu toch?"

Sahara
Rutte zei: "Weet u wat er gebeurt als links het beheer over de Sahara zou krijgen? Binnen de kortste keren is het zand op".
Weet u wat er gebeurt als je rechts het beheer over de Sahara zou geven? Dan is die woestijn binnen de kortste keren minstens twee keer zo groot!

PvdA en VVD
Een PvdA-er in afwachting van een harttransplantatie kan op de operatietafel kiezen tussen het hart van een jonge sporter of het hart van een oude VVD-bons. Hij kiest voor de laatste. 'Dan weet ik tenminste zeker dat ik een hart krijg dat nooit eerder gebruikt is'.

Link met eerdere moppen
* Help de politieke mop redden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.