Translate

woensdag 4 januari 2012

Veel diarree gevallen in Surinaamse Nickerie

In Nederland is er de laatste tijd veel regen gevallen. Het komt met bakken uit de hemel. In het district Nickerie in Suriname regent het echter grote hoeveelheden poep, als we tenminste de Surinaamse nieuwssite GFC Nieuws mogen geloven.Onjuiste spatie van 2011
De kop 'Veel diarree gevallen in Nickerie' is verkozen tot de Onjuiste Spatie van 2011. Van de bijna 1800 mensen die op de website van Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) stemden, kozen 537 mensen deze kop. U begrijpt het: men had 'diarreegevallen' moeten schrijven.

Wild triootje
Een slager uit Bunnik die een combipakket van hert, haas en wild zwijn als 'wild triootje' verkocht, werd tweede. Op de derde plaats staat de gemeente Rotterdam, die bij de uitgang van het stadhuis een briefje plaatste waarop stond: 'De bezoekers passen in de paal links van u.'

Nijntje kussen
SOS zet zich in voor een juist gebruik van de spatie. Vorig jaar won de advertentie van V&D 'Nijntje kussen 5 euro', het jaar daarvoor het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, dat aankondigde dat de OV-chipkaart het einde van gedoe met 'losgeld' zou betekenen.

Scheidsrechters te kort
Het Jeugdjournaal heeft deze 'prijs' ook eens gewonnen. In 2008 stond er in een nieuwsbericht 'scheidsrechters te kort'.

Link
* De volledige Verkiezingsuitslag: de onjuiste spatie van 2011 op de Website SOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.