Translate

dinsdag 31 januari 2012

Vogels te kust en te keur

Wie van vogels houdt kan niet om deze website heen. U ziet ze er van allerlei pluimage. Maar misschien nog wel het mooiste zijn de webcams met actuele live beelden. Het gaat hier om de site Vogelcamera.Torenvalken
Richard Oude Egberink, de man achter Vogelcamera, schrijft, dat zijn website is gericht op alles wat leeft in de natuur met een nadruk op allerlei camera's op vogels gericht. Zo vindt u de streaming webcam in zijn nestkast met een paartje torenvalken. In 2010 hadden ze 5 jongen (1 van de 6 is overleden).  In 2009 waren er 3 jongen. Aan de linkerkant in het menu (torenvalk historie) vindt u van vrijwel elke dag een YouTube filmpje met oa. het maken van het nest, het broeden, braakballen opbraken, eerste beelden van de jongen en het uitvliegen.

Eieren
Ook andere vogelsoorten als de slechtvalk, uilen, zwarte roodstaart, kolibri, adelaar, visarend etc kunt u vinden bij andere cams links in het menu. Daar is bijvoorbeeld ook een eekhoornkast. Bij de meeste cams zijn inmiddels eieren. Wellicht is een waarschuwing op zijn plaats: de natuur is grillig en muizen hebben de torenvalk als vijand. Dus die zullen veelvuldig (10-15 per dag) opgegeten worden.

Geboorte veulen

Verder is er op 5 mei 2010 een hengstveulen geboren. U kunt links op YouTube klikken voor filmpjes van de geboorte van het veulen.

Bekijk!
* Vogelcamera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.