Translate

woensdag 22 februari 2012

Slechts twee supermarktrookworsten halen voldoende

De rookworst is een typisch Nederlands product. Het is zo'n 500 jaar geleden ontstaan in Gelderland. De veeboeren maakten van het restvlees een worst. Bij gebrek aan vriezers en chemische conserveringsmiddelen werden de worsten gerookt op een houtvuurtje zodat ze de rookworsten langer konden bewaren. Gelderland is trots op deze eeuwenoude traditie.Supermarktrookworsten
Kassa testte recent 10 supermarktrookworsten. Ze komen uit de fabriek en zijn dus niet ambachtelijk door de slager zelf gemaakt. Het testpanel is niet erg te spreken over de fabrieksworsten. Alleen de nummer één en twee halen een voldoende.

Hema en Odin de beste
Het testpanel weet niet welke worsten ze krijgen voorgeschoteld, maar de Hema-worst wordt er meteen uitgevist. Toine Smulders vindt hem heerlijk ruiken en vol, vet in balans. Wel een tikje zout. Puck vindt hem sappig, lekker knapperig velletje en vindt hem het toppertje in de test. Gert-Jan van der Horst vindt het de beste worst tot nu toe. De prijswinnende slager is ook te spreken over de biologische worst van Odin. Alleen is het uiterlijk van de worst te bleek. Wim Arisse zegt: "Deze worst komt dichtbij een ambachtelijke rookworst." Hans Walravens vindt de worst slordig afgewerkt met ongerookte rookplekken en proeft te weinig smaak.

Allerslechtst: Albert Heijn
De Puur & Eerlijk scharrelrookworst van Albert Heijn scoort het allerslechtst. "Hij is papperig en sponzig", zegt kok Toine Smulders. Culinair journalist Puck Kerkhoven vindt het een vermomde frikandel. De twee keurmeesters vinden de worst slecht smaken. Het mondgevoel is heel slecht, zegt Wim Arisse. "Een echte eenheidsworst", vindt slager Gert-Jan van der Horst.

Alle informatie
* Lees alles over deze tien fabrieksworsten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.