Translate

zondag 12 februari 2012

Vrouwen parkeren beter dan mannen

U gelooft het niet? Toch is het feitelijk geconstateerd. De Britse beheerder van een groot aantal parkeergarages (NCP genaamd) heeft een maand lang een onderzoek gedaan naar het parkeergedrag van 2.500 mannen en vrouwen. De resultaten zijn duidelijk: vrouwen zijn echt beter in het vinden en bezetten van en parkeerplaats.Sneller zien en meer achteruit
Zo rijden vrouwen langzamer in de parkeergarage, waardoor ze sneller zien dat er een vrij plekje is; mannen rijden vaker vrije plaatsen voorbij. Als ze parkeren, doen vrouwen dat in 39 procent van de gevallen (mannen 28 procent) achteruit, waardoor ze makkelijker in het gaatje komen.

Precies in het midden
De gemiddelde man is 16 seconden bezig met parkeren, vrouwen 21 seconden. Vrouwen gaan vaker heen en weer dan mannen, maar ze staan dan in 53 procent van de gevallen precies in het midden, tegen mannen slechts in 25 procent van de gevallen.

Nog slechts 18%
Ondanks al deze feiten denkt nog slechts 18% van de vrouwen, dat ze beter parkeren. Misschien ook door die filmpjes op YouTube, waarbij juist het parkeergedrag van vrouwen belachelijk gemaakt wordt?

Bekijk het zelf!
* Wie zei, dat vrouwen niet kunnen parkeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.