Translate

vrijdag 16 maart 2012

Rokjesdag?

Was het gisteren de eerste Rokjesdag van dit jaar? De geleerden zijn het er niet over eens. Weerman Peter Timofeeff en de app SkirtAlert vonden van wel. Wij vonden het er nog te frisjes voor. 



Bloten benen
Wat is Rokjesdag? Dagblad De Pers beschrijft het kernachtig: 'Die ene mooie lentedag waarop dames plots - alsof ze het met elkaar hebben afgesproken - met blote benen door de stad flaneren'. 'Doorgaans midden april', voegt Wikipedia er aan toe.

Martin Bril
Het woord hebben we te danken aan schrijver Martin Bril (1959-2009), die op 19 april 1996 in Het Parool schreef: 'De zon scheen, de hemel was stralend blauw en de belofte van een spoedige rokjesdag, die ene wondere dag in het jaar dat als bij toverslag alle meisjes in korte rokken lopen, hing eindelijk in de lucht.'

Bloesjesdag
Inmiddels staat Rokjesdag ook alweer geruime tijd in de Dikke Van Dale.  Bloesjesdag wordt als synoniem genoemd.

App
Rokjesdag heeft nu ook een app voor de iPhone. Die heeft beweerd dat gisteren een echte rokjesdag was. De app, genoemd naar de Amerikaanse benaming van rokjesdag Skirt Day, heeft er een geheime berekening voor. Zo moet het natuurlijk warm genoeg zijn en moet het niet te hard waaien, anders loopt de rokjesdraagster het risico dat alles omhoog waait. Gisteren was volgens Skirt Alert zo'n dag.

Onvoorspelbaar
Wij zijn van mening, dat het gisteren geen Rokjesdag was. Want, zoals Martin Bril ooit schreef: "Als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorspelbaarheid".

Link
Mocht u die app toch willen hebben? SkirtAlert is vorig jaar tijdens een zomerse barbecue bedacht door de leden van WikiBros: radioman Rachid Finge, online marketeer Ruud Verstraeten en IT-ondernemer Jorge Liauw. De website: Skirt Alert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .