Translate

donderdag 29 maart 2012

Stofzuigen in plaats van sportschool

Stofzuigen, boenen, vegen en schrobben. Dat is de beste manier om jezelf fit en in conditie te houden. Dus weg met de sportschool en dagelijks in uw huis aan het werk!Ultieme huishoudworkout
Dat is althans de conclusie, die wij trekken uit het boek 'Speedcleaning: de ultieme huishoudworkout' van huishoudgoeroe Zamarra Kok. Ze maakte in Amerika - inderdaad, waar anders - kennis met het fenomeen speedcleaning en zegt erover in De Telegraaf: "Je kunt alleen aan speedcleaning doen als je huis niet al te vies is. Ik hou helemaal niet van schoonmaken en doe het zo snel mogelijk. Toen ik met de muziek hard aan en sportschoenen door mijn eigen huis raasde met het zweet op m’n rug viel opeens het kwartje". En werd het boek geboren. Dus: trek aan uw sportbroek en shirt terwille van goed getrainde borst-, bil- en schouderspieren! 

Oefeningen en tips YouTube
Op YouTube staan een heleboel filmpjes met oefeningen en tips van Zamarra, keurig in het Nederlands. Typ bij de zoekfunctie 'Zamarra Kok' in en u vindt ze allemaal op een rij.

Ademhalen
Wij selecteren er hierna twee bij wijze van voorbeeld. Fijn overigens, dat Zamarra bij het stofzuigen aangeeft, dat we moeten blijven ademhalen. Anders hadden we dit stukje niet meer kunnen schrijven.

Voorbeelden
* Sexy Squat: train je benen en billen bij het soppen of stoffen
* Muscle Definer: train je armen en schouders tijdens het stofzuigen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.