Translate

woensdag 11 april 2012

Hilarisch en omstreden: Gaat ie mee of zegt ie nee?

Het meest hilarische én omstreden radiospelletje van Nederland is op dit moment het VARA-3FM-programma van Giel Beelen Gaat ie mee of zegt ie nee?Bekende Nederlanders
Bekende Nederlanders waaronder politici, wordt een onzinnige vraag of stelling voorgelegd en de luisteraars van Beelen moeten voorspellen of de geïnterviewde mee gaat in de onzin of niet.

Politici
Totnutoe vielen politici als Emile Roemer (SP), John Leerdam (PvdA) en Ineke van Gent (Groen Links) al door de mand. Emile Roemer had niet zo snel door, dat Boris Yeltsin al lang dood is. Dat gold ook voor Ineke van Gent, die niet besefte, dat president Nixon ook al lang niet meer leeft. John Leerdam ging in op vragen over een niet-bestaande terrorist en over uitspraken van de oud-premier van Israël Ariel Sharon, die al jaren in coma in het ziekenhuis ligt. Hij was de enige, die konsekwenties uit zijn handelen trok en zelf uit de Kamer vertrok.

Ludiek
Beelen stelde eerder dat "het zeker niet de opzet is om parlementariërs weg te sturen. Het item is ludiek bedoeld." De gesprekken met Leerdam en Van Gent zijn op dezelfde dag opgenomen, meldde hij gisteren. "We hebben nog meer opnames van die sessie liggen." Onder meer Hero Brinkman (groep Brinkman) en Jan Kees de Jager (CDA) zijn nog aan de tand gevoeld. "Al ga ik niet verklappen of zij óók met onze gesprekken mee gingen."

Linken
* Gaat ie mee of zegt ie nee: de spelletjes tot nu toe
* Giel Beelen in DWDD over zijn programma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.