Translate

donderdag 5 april 2012

Nederland hoog op geluksladder

Nederland scoort hoog op de wereldwijde geluksladder en moet volgens ontwikkelingseconoom Jeffrey Sachs van de Columbia University in New York alleen Denemarken, Noorwegen en Finland boven zich dulden.



Sociale factoren essentieel
Vier arme landen in West-Afrika, namelijk Togo, Benin, de Centraal Afrikaanse Republiek en Sierra Leone, bungelen onderaan de lijst. Jeffrey Sachs benadrukt in het rapport dat hij samen met John Helliwell en Richard Layard schreef, dat sociale factoren zoals een sociaal vangnet, afwezigheid van corruptie en de mate van persoonlijke vrijheid voor geluk van essentieel belang zijn, en van groter belang dan rijkdom. 'De Verenigde Staten hebben hun bnp sinds 1960 zien verdrievoudigen, maar de geluksindicator is niet gewijzigd', aldus Sachs. 'Andere landen streefden ander beleid na en bewerkstelligden een veel grotere mate van geluk, zelfs voor een veel lager inkomen per hoofd van de bevolking.'

VN-bijeenkomst over geluk
Op dit moment houden de Verenigde Naties een bijeenkomst over geluk, waarop honderden afgevaardigden en academici debatteren over de stelling of het streven naar gelukzaligheid voor alle burgers het doel van ontwikkeling moet zijn.

Lees ook
* Nederland in Top Drie beste landen om in te wonen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .