Translate

woensdag 2 mei 2012

Beste restaurant van de wereld weer in Kopenhagen

Restaurant Noma in Kopenhagen is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het beste restaurant in de wereld. Chefkok is de Deen René Redzepi. In de keuken werkt de Vlaamse kok Yannick Van Aecken als souschef.Passie en eerlijkheid
''Passie en eerlijkheid komen in elke hap naar voren'', schreef het Britse culinaire tijdschrift Restaurant. Het Deense etablissement liet net als vorig jaar twee Spaanse gelegenheden achter zich. Norma en zijn chefkok Redzepi staan bekend als de bedenker van de New Nordic Cuisine, waarvoor hij alleen producten gebruikt die uit de Scandinavische regio afkomstig zijn. Noma is gevestigd in een oud zoutpakhuis in de haven van Kopenhagen. Reserveren moet maanden van tevoren. Tijdens de komende Olympische Spelen heeft Norma een tijdelijke vestiging in Londen.

Beste Nederlandse en Belgische restaurants
Het beste Nederlandse restaurant is Oud Sluis in Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Dat staat op de 21 plaats van de ranglijst. De Librije in Zwolle is 33e. Het Belgische Hof van Cleve in Kruishoutem staat op de 42ste plaats.

Linken
* De volledige gegevens over de 50 beste restaurants ter wereld 2012
* Video: Belgische souschef bij beste restaurant ter wereld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.