Translate

maandag 21 mei 2012

Moeders onderschatten gewicht van hun kind

Veel moeders van te mollige kinderen zijn zich niet bewust dat hun kinderen te groot zijn voor hun leeftijd. Dit werkt overgewicht in de hand.Bijna 70%
Bijna 70 procent van de moeders was niet in staat om een afbeelding te selecteren waarvan het postuur van het kind op de afbeelding overheen kwam met die van hun eigen dreumes. Moeders van peuters met overgewicht beoordeelden het postuur 88 procent vaker verkeerd dan moeders van kinderen met een gezond gewicht.

Tevreden
De onderzoekers van de University of Maryland bestudeerden 281 moeders. De leeftijd varieerde tussen de 18 en 46 en de meeste van hen hadden overgewicht. Meer dan tweederde van de moeders was tevreden met het lichaam van hun kind. De moeders die ontevreden waren vonden hun peuter over het algemeen te klein.

Gezond
"Als je wilt dat je kind groter is, moedig je hem aan om aan te komen", vertelt onderzoeker Erin Hager. "En dat is niet goed als het kind een gezond of zelfs te hoog gewicht heeft. Veel mensen denken dat een mollige baby een gezonde baby is. Maar dat is niet meer het geval." Ouders denken vaak dat kinderen wel weer over hun molligheid heen groeien, maar dat gebeurt niet altijd. Mollige peuters hebben vaker overgewicht als zij eenmaal volwassen zijn.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.