Translate

dinsdag 12 juni 2012

Een op drie Belgen gebruikt smartphone op het toilet

Een op de drie Belgen gebruikt zijn smartphone op het toilet. Ongeveer evenveel Belgische smartphonegebruikers gebruikt het gadget ook in de auto tijdens het rijden. Dat zijn maar enkele van de opmerkelijke bevindingen uit een online enquête van Insites Consulting rond het gebruik van smartphones. Het Belgische blad De Standaard publiceert een samenvatting. We citeren het artikel.

Tijdens het rijden
33 procent van de ondervraagde Belgen geeft dus aan zijn of haar smartphone op het toilet te gebruiken. Dat is meer dan het percentage Belgen dat zijn telefoon gebruikt tijdens het televisiekijken (28%). Verontrustender is dat een op de drie respondenten aangeeft zijn smartphone in de wagen te gebruiken tijdens het rijden.

Populairste activiteiten
De populairste activiteiten van de gemiddelde smartphonebezitter bestaan uit muziek luisteren, sociaal netwerken en mails lezen. Daarvoor gebruikt hij of zij een van de 25 apps die gemiddeld geïnstalleerd worden op een toestel. Opmerkelijk detail: op iOS ligt dat cijfer twee keer zo hoog.

De helft met data-abonnement
De meeste smartphones hebben een bijhorend data-abonnement. Ten minste, dat is zo in alle ondervraagde landen behalve België. Hier heeft net iets meer dan de helft van smartphonegebruikers een mobiele data-abonnement.

Prijzen
Volgens Elias Veris, mobile expert bij InSites Consulting, heeft dat deels te maken met de hoge prijzen van data in vergelijking met andere landen. 'Er is recentelijk een positieve evolutie ingezet op het vlak van prijzen, maar die weegt nog niet erg hard door op de Belgische markt', aldus Veris in een persbericht.

800 gebruikers
Het onderzoek van Insites Consulting werd online uitgevoerd bij 800 smartphone gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België - elk goed voor zo'n 200 participanten.

Link
* De resultaten van deze enquête zijn online beschikbaar.

Bron: De Standaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .