Translate

zondag 3 juni 2012

Eén op vijf plast in zwembad

Amerikaans onderzoek laat zien dat een van de grootste zomerangsten waarheid blijkt: mensen plassen in het zwembad. Een op de vijf is te lui om even naar het toilet te gaan tijdens het zwemmen.


Overslaan douchen
Daarnaast laat de studie van de Water Quality and Health Council zien dat zeven op de tien mensen het douchen voor het zwemmen overslaan. Dat lijkt misschien niet zo'n probleem, maar door niet te douchen, belanden zweet, cosmetica, zonnebrand, parfum, haarproducten, insectenspray en ander vuil in het zwemwater. Samen met het chloor kan dit leiden tot irritaties van de huid.

Ontlasting
Ook na het toiletteren 'vergeten' mensen vaak te douchen. Op die manier kunnen resten van ontlasting in het water terecht komen. Met als gevolg dat de E. coli verspreid kan worden wat weer resulteert in diarree en andere ziekten.
"Zwemmen is geen vervanging voor badderen of douchen", stelt Chris Wiant, hoofd van de Water Quality Health Council. "Te veel mensen gebruiken het zwembad als een publiek bad. Het is heel belangrijk om te douchen voor het zwemmen: het chloor doodt namelijk niet alle ziektekiemen."

Bron:
Gezondheidsnet

Leuk
Leuk is trouwens het videofilmpje over zogenaamd plassen in het zwembad.

Bekijk de video
* Plassen in zwembad

1 opmerking:

  1. Je moet zo goed het waterkwaliteit in de gaten bij een zwembad. Vooral als er naartoe veel mensen op een dag zwemmen. Thuis houd ik het ook altijd goed in de gaten.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.