Translate

zaterdag 14 juli 2012

Bouwvakkersdecolleté meest aanstootgevend voor vliegpassagiers

Recent kwam in het nieuws dat een Amerikaanse vrouw door personeel van Southwest Airlines werd verzocht niet aan boord te gaan omdat haar decolleté ongepast zou zijn. Onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner toont echter aan dat vooral een ander type uitsnijding als storend wordt ervaren: het bouwvakkersdecolleté.


Billen
Deze term verwijst naar het zicht op iemands billen dat ontstaat als gevolg van ondoordacht voorover bukken of knielen in combinatie met een slecht passende broek. In het Skyscanner onderzoek waaraan 2.700 mensen meededen, voerde dit de lijst aan van wat reizigers het meest aanstootgevend vinden aan hun medepassagiers met een overtuigende 28 procent van de stemmen.

Zweetplekken en buikje
Slechte persoonlijke hygiëne was de op-een-na grootste afknapper; ‘zweetplekken op kleding’ kreeg 22 procent van de stemmen. Ondanks het Southwest Airlines decolleté incident, bleek uit het Skyscanner onderzoek dat dames die met laag uitgesneden topjes hun sterke punten accentueren met maar 4 procent van de stemmen weinig aanstoot geven. Dat ligt anders met andere tentoongestelde lichaamsdelen, 18 procent stelt geen prijs op het zicht op iemands buikje of bierbuik.

Platte logo's
Voor 23 procent van de passagiers gaat het meer om de kledingkeuze dan om het gebrek aan kleding, blijkt uit ‘platte logo’s/opschriften op T-shirts’ met 12 procent, terwijl  9 procent van de reizigers zich mateloos ergert aan de nummer 1 modemisser ‘witte sokken in sandalen’.

Top-tien meest aanstootgevend aan passagiers in vliegtuigen:
1. Mannen met ‘bouwvakkersdecolleté’ (28%)
2. Zweetvlekken op kleding (22%)
3. Buikje/bierbuik in het zicht (18%)
4. Platte logo’s op T-shirts (12%)
5. Witte sokken in sandalen (9%)
6. Dames met laag uitgesneden topjes die decolleté s howen (4%)
7. Mannen met harige borst in het zicht (2%)
8. Rinkelende sieraden (2%)
9. Voetbal shirts (1%)
10. Teen slippers (0.5%)
       Anders (1.5%)

Link
Bron: Skyscanner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.