Translate

dinsdag 24 juli 2012

Nu ook fietsroutes op Google Maps

Google Maps heeft een groot aantal mogelijkheden. De meest bekende is het plannen van routes voor auto's. Sinds 14 juli kunnen nu ook fietsers hun eigen routes uitstippelen.


Proefversie
Deze mogelijkheid is voor gebruik in Nederland en in een aantal omliggende (vakantie-)landen beschikbaar. Weliswaar in proefversie, bêta-versie zoals dat heet, dus met waarschijnlijk een - meestal beperkt - aantal kinderziektes.

Speciaal icoontje
Wie op Google Maps via het fietsicoontje aangeeft een fietsroute te willen plannen wordt daarmee automatisch over de voor fietsers beschikbare paden en wegen geleid. Google noemt dat 'dedicated' planning, die niet alleen de veiligheid van de fietser bevordert, maar hem ook - waar mogelijk - weghoudt van de routes met veel snelverkeer.

Map-maker tool
Google vraagt fietsers ook om via de speciale Map-maker tool waar mogelijk zelf aanvullende fietsrouteinformatie aan de dienst toe te voegen. Op een speciale Blog wordt uitgelegd hoe men dat moet aanpakken en welke informatie met name op prijs wordt gesteld.

Andere landen
Fietsroutes zijn inmiddels ook beschikbaar voor een groot aantal andere landen in Europa. Dat biedt vakantiegangers de mogelijkheid om al voor vertrek hun uitstapjes op de fiets nauwkkeurig te plannen in landen als Oostenrijk, Finland, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittanië.

Knooppunten ontbreken
Voor het samenstellen van knooppuntroutes is Google Maps (nog?) niet geschikt. Er staan namelijk geen knooppunten vermeld.

Lees ook
* Fietsen is populair in Nederlandse zomer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.