Translate

woensdag 11 juli 2012

Voordelige menu's met aanbiedingen supermarkten

Het is crisis, beweren velen. Dus moeten we als consumenten op de kleintjes letten. Dat kan o.a. via uitgekiend eten. Marieke Henselmans beschreef in het AD, hoe dat heel handig en praktisch kan. Via honderden budgetmenu's op een website. We citeren haar recensie.



Wekelijks 28 voordeelrecepten
Wekelijks tref je op die website 28 voordeelrecepten aan, die zijn gebaseerd op de aanbiedingen van groente en vlees van de supermarkten AH, C1000, COOP, Lidl, Aldi, Plus, Dirk en Hoogvliet. Bij het recept is het ingrediënt dat in de aanbieding is in rode kleur weergegeven. Aan een icoontje is te zien in welke supermarkt de aanbieding is. Klik je op het icoontje van de supermarkt dan krijg je de aanbiedingsfolder van die week te zien.

Beneden de euro
Naast het recept staat de prijs per persoon. Vegetarische recepten blijven vaak onder de euro per persoon, recepten met vlees meestal tussen de één en anderhalve euro. Wie de voordeligste maaltjes eruit pikt eet alle dagen van de week beneden de euro per persoon.

Eén persoon
Er gaat een database met recepten van maar liefst 50.000 gerechten schuil achter de overzichtelijke site. Is dit meesterwerk gemaakt door het Voedingscentrum, door een heel team ict-ers met een boel subsidie? Nee, alles is gedaan door één man, Rob, die een paar jaar terug halfzijdig verlamd raakte. Hij begon de site als een soort revalidatieproject om te bewijzen dat hij nog tot iets zinnigs in staat is. Nou, missie geslaagd! Maandelijks heeft Rob 15 tot 20 duizend bezoekers. Je kunt je abonneren op zijn nieuwsbrief. Elke week krijg je dan gratis 28 recepten gemaild.

Alle informatie
* Website Rob's budget Menu's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.