Translate

zondag 8 juli 2012

Wees alert en geef oplichters geen kans deze zomer!

De zomervakantie is voor veel mensen al begonnen, voor anderen is het bijna zover. Helaas is de vakantie ook een tijd waarin oplichters argeloze reizigers en dagjesmensen met slinkse smoezen proberen te misleiden.Vakantie-oplichtingstrucs
 Op de website van Tros Opgelicht?! vindt u verschillende vakantie-oplichtingstrucs:

- Lekke band?
U rijdt over de snelweg als er een auto naast u komt rijden. De bestuurder wijst druk gebarend naar een van uw banden. Wat is er aan de hand? U zal toch geen lekke band hebben?

-  Telefoontje van receptie
U ligt 's avonds in bed in uw hotelkamer en schrikt wakker van de telefoon. U krijgt de receptionist aan de lijn, die zich excuseert voor het late tijdstip. Er is wat verwarring over uw creditcard, daarom moeten de details even gecontroleerd worden.

- Valse boekingsbevestiging per e-mail
Heeft u via internet een hotel geboekt? Wees dan alert op valse boekingsbevestigingen die schadelijke software bevatten. Deze berichten lijken op een bevestiging van een hotelreservering, maar zijn in werkelijkheid afkomstig van internetcriminelen.

- Sieradentruc
Er zijn bendes actief die het voorzien hebben op de sieraden die u draagt. Vooral ouderen zijn het doelwit van deze bendes, die meestal uit Oost-Europese vrouwen bestaan.

- Help, ik ben overvallen!
Via Facebook, Hyves of een chatprogramma ontvangt u een noodkreet van een vriend of familielid. Hij of zij is op vakantie in een ver oord en is het slachtoffer geworden van een overval, waarbij geld, papieren en mobiele telefoon zijn gestolen.

- Kraskaarten
Op vakantie wordt u aangesproken door enthousiaste personen die speciaal voor u kraskaartjes hebben. En warempel, u wint de prijs en mag deze komen ophalen. Voor u er erg in heeft zit u bij een verkoopbijeenkomst en heeft u voor duizenden euro's een aandeel in een vakantieproject gekocht.

Lees meer
* Lees alles over deze trucs bij TROS Opgelicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.