Translate

dinsdag 18 september 2012

Paul de Leeuw en de Beatrix-norm

Volgens de website loonwijzer.nl verdient Paul de Leeuw, die programma’s maakt voor de Nederlandse openbare omroep, met zijn presentatiewerk jaarlijks zo’n 650.000 euro. Daarmee is zijn loon meer dan 4,5 keer zo hoog als dat van onze minister-president.

Balkenende-norm
Omdat het om gemeenschapsgeld gaat, werd eind vorig jaar een wet aangenomen die het in de nabije toekomst waarschijnlijk mogelijk zal maken om de salarissen van mensen in openbare dienst te beperken tot maximum 130% van het loon van de minister-president. Deze zogenaamde ‘Balkenende-norm’ ligt momenteel op ongeveer 190.000 euro.


Beatrix-norm
Paul De Leeuw staat evenwel niet rechtstreeks op de loonlijst van de socialistische VARA. Hij wordt betaald door zijn productiemaatschappij Hempie BV die zijn programma’s verkoopt aan de openbare omroep. Daardoor zal hij niet gedwongen kunnen worden om onder de Balkenende-norm te werken. Gelukkig voor De Leeuw zelf, want deze verklaart in zijn column in de VARA-Gids dat hij “minstens een miljoen euro per jaar waard is”. 190.000 euro doet hij af als een armoedig salarisje: “Als je zo’n vakman bent als ik, geldt er geen Balkenende-norm. We gaan alleen maar voor de Beatrix-norm. En wij, koningen van ons vak, hoeven niet bang te zijn voor de Hollandse bemoeizucht en zuinigheid. We vallen allemaal onder de Beatrix-norm en daar zitten we ver, heel ver onder.”

Een nogal treffende boodschap op Prinsjesdag!

Bron
* Vacature Com: Hoeveel verdient Paul de Leeuw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.