Translate

woensdag 17 oktober 2012

Bart De Wever: Zet die ploat af, idioot


Bart De Wever wordt de burgemeester van Antwerpen. Hij haalde afgelopen zondag bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen met zijn N-VA een klinkende overwinning. Zijn overwinningsspeech liet op zich wachten, toen de dienstdoende DJ 'Happiness' van Sam Sparrow in The Magician-remix door de speakers voort liet knallen.


Zet die ploat af
De N-VA-voorzitter klapte nog een poosje beleefd mee, maar had er na een poosje schoon genoeg van. "Zet die ploat af! Zet die ploat af, idioot", klonk het uiteindelijk. Op Facebook verschenen direct daarna talloze variaties op het incident, dat vervolgens nationale en internationale aandacht kreeg.

Geluidstechnicus
De dj Zelf Nathan - eigenlijk geluidstechnicus, zoals uit een radio-interview blijkt - zegt dat hij er niets aan kon doen, omdat hij niet veel kon horen of zien. Hij wachtte op een seintje van de N-VA om te stoppen. Hij neemt De Wever overigens zijn kwalificatie niet kwalijk.

Niet tevreden
De Belgische dj The Magician toonde zich niet tevreden dat N-VA ervoor gekozen had zijn remix te draaien: "Ik wil jullie zeggen dat niemand mij gevraagd heeft het (nummer) te mogen gebruiken en dat ik geen enkele politieke partij steun", schrijft hij.

127.491,72 euro
De nieuwe burgemeester van Antwerpen gaat 127.491,72 euro bruto verdienen. Net als gewone stadsambtenaren heeft de toekomstige burgemeester van Antwerpen ook recht op vakantiegeld en een eindejaarspremie. Onkosten, bijvoorbeeld voor gsm of vervoer, zal De Wever ook terugbetaald krijgen, als hij kan aantonen dat deze voor zijn ambt nodig zijn.

Bekijk
* Video: Zet die ploat af
* Facebook: Zet die ploat af
* Radio-interview met de Idioot/DJ/Geluidstechnicus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.