Translate

woensdag 24 oktober 2012

Huismiddeltjes bij griep en verkoudheid


Het is herfst, dus tijd voor griep en verkoudheid. Gezondheidsnet zet een aantal huismiddeltjes op een rij om het leed te verzachten. We citeren.


Water
Bij griep en verkoudheid geldt in het algemeen dat je veel water moet drinken.

Kruidenthee
Kruidenthee is uitstekend bij griep of verkoudheid.

Licht verteerbaar
Meestal heb je niet veel trek als je je grieperig of verkouden voelt. Eet licht verteerbaar voedsel, zoals soep, rijst of kip.

Citrusvruchten
Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij het functioneren van je lever en dus je immuunsysteem.

Knoflook
Zodra je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid bemerkt, kun je het beste twee tenen rauwe knoflook eten.

Kippensoep
Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid.

Waterijsjes
Eén van de verschijnselen bij griep en verkoudheid is een vervelende keelpijn. Veel drinken en op een snoepje of dropje zuigen, kan verlichting geven. Ook het zuigen op waterijsjes of ijsblokjes helpt.

Ui
Een simpel middel om wat verlichting voor een verstopte neus is te brengen, is het gebruik van een rauwe ui. Haal de 'rokken' van de ui en snijd de ui in grote stukken. Op een schoteltje naast het bed doet de ui 's nachts wonderen voor een verstopte neus.

Hoestsiroop
Hoesten, nog een typisch verschijnsel bij met name verkoudheid. Regel nummer één is: onderdruk het hoesten niet! Hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.
Zoek je naar wat verlichting, maak dan eens een hoestsiroop van bijvoorbeeld gesmolten boter met bruine suiker, cognac of suikerwater. Of meng bij hoest een halve theelepel honing met een halve theelepel citroensap en neem hier elke twaalf uur een beetje van.
Een ander prima hoestmiddel dat slijmoplossend werkt en de keel verzacht, maak je van honing met zonnebloemolie. Roer twee eetlepels honing en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar. Neem zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel.

Stomen
Door te stomen kun je een holteontsteking voorkomen. Giet kokend water in een grote schaal. Doe er kamille, eucalyptus en tijm in om het slijm los te maken en de keelpijn te verzachten. Sla een handdoek over je hoofd en ga vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen. Snuif de stoom op door je neus en adem uit door je mond. Herhaal dit twee keer per dag.

Uitzieken
Huismiddeltjes zijn er om de klachten te verlichten. Maar het allerbeste is om zoveel mogelijk rust te nemen. Dat geeft je lichaam energie om tegen griep of verkoudheid te vechten.

Link
* Lees het volledige artikel van Gezondheidsnet met alle informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.