Translate

vrijdag 26 oktober 2012

Obama: Vete met Trump begon tijdens samen voetballen in Kenia

President Barack Obama heeft gereageerd op de vraag van mediamagnaat Donald Trump - aanhanger van Romney - om zijn echte paspoort te laten zien. In de 'The Tonight Show' met Jay Leno grapte hij de insinuaties weg .


Geboortecertificaat
Enkele jaren geleden trok Donald Trump de echtheid van Obama's geboortecertificaat al in twijfel. Dat certificaat komt uit de staat Hawai, maar volgens Trump zou Obama in Kenia geboren zijn. Dat zou betekenen dat Obama nooit president van de Verenigde Staten zou mogen zijn. Als Obama nu zijn echte geboortecertificaat laat zien, samen met zijn universiteitsdiploma's, dan zou Trump vijf miljoen dollar aan een goed doel naar Obama's keuze schenken.

Opgroeien in Kenia
"Wel, de vete tussen mij en Donald is al een tijdje aan de gang", vertelde Obama aan Jay Leno. "Het is eigenlijk allemaal begonnen toen we beide opgroeiden in Kenia", trok hij de insinuaties van Trump in het belachelijke. "We kwamen elkaar altijd tegen op het voetbalveld, en hij was niet echt een goeie speler. Toen we beide naar Amerika verhuisden, dacht ik dat het allemaal wel voorbij zou zijn."

Diner 2011
Ook al eerder dreef Obama de spot met Trump's insinuaties en wel tijdens het diner in 2011 voor de correspondenten bij het Witte Huis.

Bekijk
* President Obama on Donald Trump - The Tonight Show with Jay Leno
* President Obama Roasts Donald Trump At White House Correspondents' Dinner 2011

Bekijk en beluister ook
* Lachen met Obama tijdens jaarlijks correspondentendiner (2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.