Translate

woensdag 17 oktober 2012

Vergelijking Van Gaal met Hitler ook op filmpjes YouTube


Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft met ontsteltenis kennis genomen van de berichtgeving in de Roemeense sportkrant Pro Sport, waarin in een kop van een artikel bondscoach Louis van Gaal 'Van Hitler' wordt genoemd.


Niet welkom
De schrijver van het bewuste artikel is volgend jaar maart niet welkom tijdens de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Roemenië. De KNVB stelt binnenkort ook de FIFA, UEFA en Roemeense bond van de schandalige vergelijking op de hoogte. Verder zoeken juristen uit wat er nog meer mogelijk is.

Eenmaal eerder
De auteur van het artikel leefde waarschijnlijk in de veronderstelling dat Van Gaal in Nederland wel eens vaker met Hitler werd vergeleken. Volgens de KNVB is dat in ieder geval eenmaal eerder in een column in een groot landelijk dagblad gebeurd. De naam van het dagblad wordt niet genoemd, dus denkt iedereen aan De Telegraaf. Het bewuste artikel is destijds gerectificeerd.

Filmpjes
Wat de KNVB blijkbaar niet weet is dat Van Gaal op verschillende filmpjes op YouTube ook met Hitler is vergeleken, nadat hij zijn balkonrede bij het kampioenschap van FC Bayern in 2010 uitsprak.

Bekijk de filmpjes
* Louis van Gaal a.k.a. Adolf Hitler
* Deutscher Meister 2010 Louis van Gaal as hitler auf dem Meister-Balkon, FC Bayern
* Van Gaal FCBayern Meisterschaftsrede inspirated by Adolf Hitler

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.