Translate

vrijdag 19 oktober 2012

Zitten op toilet risicovol; hurken is veel gezonder

Zittend je behoefte doen is schadelijk voor de gezondheid. Het is veel beter al hurkend de inhoud van uw dikke darm te lozen. Dat blijkt uit onderzoek van de Bekkenbodemkliniek van de Amerikaanse Stanford universiteit.


Risico
Wie zich zittend ontlast, loopt een hoger risico op aambeien, ontsteking van de dikke darm, constipatie, ontsteking van de appendix en zelfs darmkanker. De mens is anatomisch gebouwd om te hurken bij het lozen van zijn darminhoud. Zo deden onze voorouders het miljoenen jaren lang. Tot de westerse beschaving en het moderne toilet ons helaas lieten zitten. Alleen de Fransen bleven lange tijd de oergewoonte trouw.

Franse hurkers
Het Franse toilet werd echter door ons Nederlanders als een rariteit gezien, Het was en is een nachtmerrie voor generaties vakantiegangers die smachtten naar de moderne zitpot. Nu blijkt dus dat de Franse hurkers het bij het rechte eind hadden!

Simpel voetbankje
Moeten we nu allemaal ons toilet uitbreken en, zoals de oudere Fransozen nog altijd doen, in een gat in de grond mikken? Neen! Een voetbankje, het zogenaamde 'squatty potty', zorgt ervoor dat we op onze moderne toiletten weer de hurkende houding kunnen gaan aannemen. Een hoek van 35 graden tussen de ruggengraat en de bovendij zou een ideale positie zijn. Aanschaffen en oefenen maar!

Meer informatie
Lees het  volledige artikel hierover in Het Laatste Nieuws

Bekijk
* Video: Squatty Potty-Toilet Stool: squatting for proper toilet posture

1 opmerking:

  1. Leuk artikel! Het heeft even mogen duren maar eindelijk is de officiële Squatty Potty ook verkrijgbaar in Nederland en België.

    www.squattypotty.eu

    Gezonde groeten

    Squatty Potty

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.