Translate

dinsdag 13 november 2012

Belgen blinken uit in dronken en te snel rijden

Een kwart van de Belgen is de afgelopen maand wel eens achter het stuur gekropen met te veel alcohol in het bloed. En ook op het vlak van snelheid toont de rijdende Belg zich bijzonder roekeloos. Dat blijkt uit 'Sartre4', een grootschalige studie naar de attitudes van meer dan 21.000 Europese weggebruikers uit negentien landen die de kranten Le Soir en De Morgen konden inkijken.Bijzonder roekeloos
Vooral wat alcohol betreft zijn de Belgische bestuurders bijzonder roekeloos. Nergens anders in Europa denken zo veel chauffeurs dat ze wel onder invloed kunnen rijden, als ze maar voorzichtig zijn (17,5 procent in België tegenover 8 procent gemiddeld). Een kwart van de Belgische chauffeurs geeft in het onderzoek aan wel eens onder invloed te hebben gereden in de maand voordien. Enkel Cyprus en Italië doen nog slechter, met respectievelijk 35 en 32 procent.

Overdreven snelheid
Ook rijden met overdreven snelheid is volgens de Belgen niet zo uitzonderlijk. Iets meer dan de helft van de Belgische autobestuurders zegt dat de meesten van zijn vrienden meer dan 20 kilometer per uur te snel rijden in de bebouwde kom. Het Europees gemiddelde ligt daar op 38 procent.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.