Translate

zaterdag 17 november 2012

Dagblad Trouw opnieuw beste krant van Europa

Het dagblad Trouw is dit jaar de winnaar van de European Newspaper Award, een prijs voor de krant met de beste vormgeving en het beste concept. De krant deelt de eerste plaats in de categorie landelijke dagbladen met het Belgische De Tijd.


Weekbijlagen
De jury roemt Trouw om de bijlage de Verdieping en de twee nieuwe bijlagen die dit jaar zijn ontwikkeld: Tijd en Letter & Geest. De prijs is veertien jaar geleden opgezet door de Duitse krantenontwerper Norbert Küpper. Hij stelt dat vooral de bijlagen de jury hebben overtuigd:
“In Nederland is de Verdieping misschien niet nieuw, maar internationaal komt de trend om dagelijks in te zoomen achter het nieuws net op gang. Juist nu men voor korte berichtgeving op internet kijkt, begint het dagblad steeds meer dé plek te worden voor lange verdiepende verhalen.”
 
De Tijd
Trouw, onderdeel van De Persgroep,  deelt de prijs met het Vlaamsche financiële dagblad De Tijd die dit jaar evenveel punten behaalde in de categorie landelijke dagbladen.

Al eerder
De competitie werd dit jaar voor de veertiende keer gehouden. Trouw won de prestigieuze prijs ook al eerder, namelijk elf jaar geleden. Dit jaar deden 232 dagbladen uit 25 landen mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.