Translate

vrijdag 23 november 2012

Hoeveel kost een bekende internationale topspreker?

Hij was onlangs weer - heel kort - in Nederland: Bill Clinton. Hoeveel dat de organisatoren gekost heeft wil niemand zeggen. De Belgische website Vacature schrijft, dat je in dit soort gevallen minstens moet rekenen op een bedrag van 200.000,-  dollar, exclusief verblijfskosten, vervoerskosten (privéjet niet uitgesloten) en bewaking. Dus eigenlijk een veelvoud van dit bedrag!
 
 
Ayaan Hirsi Ali en Ingrid Betancourt
In het overzicht staat ook onze eigen Ayaan Hirsi Ali, die nu in de Verenigde Staten woont. Ze vraagt tussen de 25.000 en 50.000 dollar voor een lezing. Eveneens exclusief. Of wat te denken van een andere bekende vrouw, Ingrid Betancourt, in te huren om over haar gijzeling door de FARC-rebellen in Colombia te komen spreken. Leuk om het andere verhaal te horen, nu Tanja Nijmeijer met haar FARC-propaganda zo in het nieuws is. Ze behoort tot de goedkoopsten. Een lezing van haar kost tussen de 7.500 en 15.000 dollar. Exclusief.

Goede doel
Mocht U een spreker willen voor het goede doel, weet dan, dat ook zij flink geld kosten. Dat wisten we trouwens al van de bekende Nederlanders. Zelfs voor benefieten vragen bekende buitenlandse sprekers meestal een minimum van 40.000 à 50.000 euro. Sommigen beslissen dan achteraf wel om een deel van hun gage alsnog te doneren, maar vaak doen ze dit alleen als ze de organisator of de sponsors van het benefiet in kwestie persoonlijk kennen.

Onderwerpen
Aan onderwerpen voor een lezing is er geen gebrek. De beroemdheden kunnen overal over spreken. Populaire onderwerpen zijn hun eigen carrière, de goede doelen die ze steunen en de ziektes die ze overwonnen hebben. Heel wat voormalige topsporters staan verder klaar voor ondernemers om met een dosis peptalk werknemers aan te zetten tot grootse prestaties.

Boekingskantoor
De informatie op de website Vacature is informatief en mede gebaseerd op de informatie op de site van het Amerikaanse boekingskantoor Celebrity Talent International, dat enkele richtprijzen voor sprekers van diverse pluimage publiceert.

Meer weten?
* Wilt U naast bovengenoemde prijzen meer weten over de prijzen voor lezingen van Jacques Chirac, Miss Piggy, Arnold Schwarzenegger, Tony Blair, Al Gore, Steve Wozniak, Philip Kotler, Bob Dole, Ross Perot, Anna Kournikova, Tony Hawk, Magic Johnson, Bob Geldof, Ted Nugent, Thom Yorke, Brian Henson,  Brooke Shields, Jerry Springer, Larry King, Serena Williams, Anastacia, Conan O’ Brien, Rupert Murdoch, Pamela Anderson, Jamie Oliver, Burt Reynolds, Bob Geldof, Dame Edna Everage en Richard Branson? Zie de link hierna!

Lees!
*
 Vacature: Hoeveel vragen internationale topsprekers voor een lezing?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.