Translate

maandag 5 november 2012

Koffieverkoop voorspelt: Obama wint verkiezingen

Volgens alle gangbare opiniepeilingen zijn Barack Obama en Mitt Romney verwikkeld in een nek aan nek race naar het Witte Huis. Volgens de ‘koffiebekerpoll’ van de gemakswinkels van 7-Eleven in de Verenigde Staten wint Obama echter op zijn sloffen.


Blauw of rood
Drink een beker koffie en breng daarmee tegelijkertijd ‘je stem’ uit. Dat is zo’n beetje de opzet van het ‘onderzoek’ van 7-Eleven. Stem! Elke kop koffie telt, meldt de website. Gasten kunnen kiezen voor een blauwe beker, waarmee ze een stem uitbrengen voor Obama, of voor een rode als ze graag Romney in het Witte Huis zien.

Eclatante zege
De twee zijn volgens reguliere peilingen in een nek aan nek race, maar bij 7-Eleven wint Obama met twee vingers in de neus. Volgens de koffiedrinkers krijgt de zittende president 59 procent van de stemmen tegen Romney 41 procent. Een eclatante zege.

Accuraat
De voorspelling lijkt weinig wetenschappelijk, maar de ‘peiling’, die sinds 2000 wordt gehouden,  bleek in het verleden uitermate accuraat. Tot drie keer toe werd juist voorspeld wie president zou worden. Zelfs in 2000 toen Bush, met minder stemmen, na een uitspraak van het hooggerechtshof, toch de verkiezingen won van Al Gore. Ook in 2004 (wederom Bush) en 2008 (Obama) voorspelde 7-Eleven de uitslag juist, zelfs met bijna dezelfde percentages als daadwerkelijk in de verkiezingen werden gescoord.

Bron: Snackkoerier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.