Translate

zondag 25 november 2012

Slim bagage-jack bespaart kosten bij prijsvechters

Het is bedoeld om de kosten voor extra bagage te ontlopen. Het is het slimme bagagejack, dat bedacht is door de in Breda wonende Ier John Power, die zelf twee keer per week vliegt. De naam van het jack is Jaktogo.


Jas als tas
Eigenlijk is het een tas, die je aan kunt trekken als jas. Met extra veel vakken, waarin je 15 kilo bagage kwijt kunt en zelfs een laptop kunt opbergen. Officieel wordt alles wat je 'aan hebt' tijdens een vlucht namelijk niet beschouwd als bagage. Er zijn (vooralsnog) ook geen regels voor het gewicht van een jas. Dus trek je hem aan bij het inchecken, dan hoef je bij budgetmaatschappijen (bv. Ryanair en Easy Jet) geen extra gewicht aan bagage te betalen. In het vliegtuig trek je vervolgens de jas uit en kun je hem gemakkelijk in het bagagerek leggen. Besparing: zo'n 20 tot 40 euro per vlucht. Extra voordeel: na het uitstappen niet meer wachten op je koffer. De kosten van een Jaktogo: 79,95 euro. 

Modieus
Heel modieus is het bagagejack nog niet. Een iets stijlvollere ‘bagagejas’ bestaat ook. Die kost echter wel 125 dollar bij Scottevest.

Bekijk
* Video over de Jaktogo
* Informatie over de Jaktogo
* Travel Vest op Scottevest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.