Translate

maandag 26 november 2012

Zwemmen helpt bij ontwikkeling kind


Kinderen die al op jonge leeftijd leren zwemmen, maken ook allerlei andere ontwikkelingsstappen sneller. Dat stellen onderzoekers van het Australische Griffith Institute for Educational Research.


Onderzoek
De onderzoekers hebben 7.000 ouders van jonge kinderen ondervraagd en daarnaast 180 kinderen getest. Volgens hoofdonderzoeker Robyn Jorgensen laat het onderzoek zien dat kinderen die al vroeg gaan zwemmen, heel veel verschillende vaardigheden eerder ontwikkelen dan de kinderen die dit niet doen. Deze vaardigheden helpen kinderen bij de overgang naar een formele leeromgeving op school.

Sociaal-economisch
"Het onderzoek liet een duidelijk verschil zien tussen de kinderen die wel en niet zwommen. Dit was onafhankelijk van de sociaal-economische achtergrond", aldus Jorgensen. "De kinderen in de twee hoge sociaal-economische groepen deden het wel nog iets beter dan de kinderen in lagere groepen."
De zwemmende kinderen bleken beter in vaardigheden als knippen, kleuren en tekenen. Ook scoorden ze hoger op rekentestjes, spreekvaardigheid en geletterdheid. Jorgensen: "Veel van deze vaardigheden komen van pas in andere leeromgevingen."

Bron: Artikel in Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.