Translate

zaterdag 8 december 2012

Manneken Pis meest teleurstellende toeristische attractie

De grootste tegenvallende toeristische attractie (in het Vlaams: toeristenval) van Europa staat in Brussel, is 58 cm klein en heeft een niet te stuiten drang om te plassen. Dat beweert tenminste de reiswebsite Stedentripper.com. Het drielandenpunt in Vaals staat nummer drie in de Top-10. 


Manneken Pis
Tijdens een rondvraag bij 1.300 toeristen werd Manneken Pis het vaakst geciteerd als notoire tegenvaller. "Veel toeristen én zakkenrollers die zich verdringen om een klein, plassend mannetje te zien. Nee, bedankt", luidt de commentaar.

Eiffeltoren
Ook de Eiffeltoren kan op weinig goedkeuring rekenen: "Een iconisch herkenningspunt in Parijs, maar zodra je dichterbij komt, is de magie vrijwel geheel verdwenen."

Drielandenpunt
Op drie staat het Drielandenpunt in Vaals waar België, Nederland en Duitsland samenkomen: "De plek waar de grens van mijn erf samenkomt met dat van mijn twee buurmannen is nog spannender. En daar is de koffie tenminste niet zo duur."

Rest top tien
De rest van de Top-10 bestaat uit: de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen, Piccadilly Circus in Londen, Checkpoint Charlie in Berlijn, de Madame Tussauds in verschillende plaatsen, de Toren van Pisa, het schilderij Mona Lisa in het Louvre in Parijs en het stenen monument Stonehenge in Engeland.

Lees meer
* De 10 meest tegenvallende bezienswaardigheden

Lees ook
* Manneken Pis droeg zwart lintje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.