Translate

dinsdag 1 januari 2013

Voorspellingen voor 2013

Reeds eerder begaf deze weblog zich op het glibberige pad van de voorspelling. En met succes! Want onze weersvoorspellingen voor de afgelopen winter bleken een schot in de roos! Vandaar, dat we ons nu wagen aan voorspellingen voor het gehele jaar 2013.


Weer
Om te beginnen zien we, dat de komende twee maanden een discussie zal plaats vinden over een mogelijke Elfstedentocht. Wind, regen, hagel en natte sneeuw zullen ons in de beginmaanden van 2013 verschillende keren teisteren. Later in het jaar en vooral in de zomer krijgen we te maken met periodes van opnieuw regen, maar ook verschillende mooiere dagen met zon. Strandweer dus. In het najaar zullen enkele herfststormen ons treffen.

WK-voetbal en Beatrix
Nederland zal zich plaatsen voor de WK-voetballen in Brazilie. Het aftreden van Koningin Beatrix ten faveure van Koning Willem-Alexander zal dit jaar centraal in de aandacht komen te staan.

Scherpe kritiek op kabinet
Het nieuwe PVDA-VVD-kabinet krijgt in het nieuwe jaar met scherpe kritiek op haar beleid te maken. Nederlanders blijven bezorgd om de gevolgen van de economische crisis. Sparen - en afvallen -  zijn belangrijke thema's voor consumenten. De wereld wordt getroffen door een aantal grote rampen. Enkelen bekende Nederlanders zullen onverwacht en naar mensenlijke maatstaf te vroeg sterven.

Schandalen
Verschillende schandalen zullen in de pers en op TV breedvoerig worden besproken. Het aantal files in Nederland wordt in 2013 niet substantieel minder. De huizenprijzen zullen voorlopig blijven dalen. De pensioenen stijgen het komende jaar niet. Opnieuw zullen de topsalarissen in bepaalde sectoren -  terecht - aan de schandpaal worden genageld. Het nationalisme blijft in Nederland en in Europa een belangrijke plaats in de politiek en in het denken innnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.