Translate

vrijdag 1 februari 2013

Westvleteren 12: het beste bier van de wereld

De gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer heeft het Belgische trappistenbier Westvleteren 12 opnieuw uitgeroepen tot beste bier van de wereld. Het Belgische trappistenbier eindigde ook in 2012 op de eerste plaats. Er staan geen Nederlandse bieren in de top 50.


Zuiderburen
Een Belgisch bier voert dus de 2013-ranglijst van RateBeer aan en België staat ook met de Roquefort Trappistes 10 (7) bij de beste tien. De andere acht plekken bovenin zijn voor bieren uit de Verenigde Staten. Onze zuiderburen hebben tien bieren in de gehele lijst.

Nederland
Nederland ontbreekt in de top 50 van 2013. Vorig jaar stond brouwerij De Molen op plaats 47 met De Molen Hel & Verdoemenis. Zweden, Denemarken en Canada hebben één vermelding in de lijst, de rest is Belgisch en Amerikaans.

Monniken
Westvleteren is een trappistenbier dat gebrouwen wordt door de monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren (West-Vlaanderen). Het bier wordt niet verkocht aan winkels en de horeca en is officieel enkel te verkrijgen bij de abdij zelf en in het café tegenover de abdij (Café In De Vrede). Toch vindt het bier soms in kleine hoeveelheden de weg naar winkels en cafés. De monniken kunnen niet altijd aan de vraag voldoen, maar kiezen er voor om hun brouwerij kleinschalig te houden.

Link
* Wikipedia over de drie biersoorten van Westvleteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.