Translate

vrijdag 15 maart 2013

Ontvangt de Paus een salaris?

Habemus papam! Als Franciscus zal de Argentijn Jorge Mario Bergoglio voortaan de Rooms-katholieke Kerk leiden. Zal de kersverse paus voor zijn nieuwe job eigenlijk een loon ontvangen?


Alle kosten vergoed
Neen, een maandelijks bedrag ontvangt de Heilige Vader niet. Maar het Vaticaan staat in voor al zijn kosten. Door de inkomsten die het instituut verwerft via onder andere de bijdragen van bisdommen, worden de kosten van de paus gedragen. De bisdommen van de Verenigde Staten, Duitsland en Italië zijn de grootste geldschieters.
Voor grote aankopen of voor de organisatie van de buitenlandse reizen van de paus wordt dit geld aangesproken. Het is zijn secretariaat in het Vaticaan dat instaat voor de financiële procedures.

Geen belastingen
Een ander groot voordeel waarvan de paus kan genieten, is de vrijstelling van belastingen. Uiteraard moet hij ook zelf geen huur betalen.

Persoonlijke assistent
In het dagelijkse leven wordt de paus bijgestaan door een persoonlijke assistent. Hij zorgt er voor dat de paus niets tekort komt.

5e meest invloedrijke persoon
Geld mag de nieuwe paus dan wel niet krijgen, invloedrijk wordt hij zonder enige twijfel wel. Zijn voorganger Benedictus prijkte dit jaar nog op nummer 5 van de lijst met meest invloedrijke personen die het zakenblad Forbes jaarlijks uitbrengt. Hij moest alleen Barack Obama, Angela Merkel, Vladimir Poetin en Bill Gates laten voorgaan.

Bron: Vacature

PS: De eerste grappen over de nieuwe Paus zijn inmiddels ook verschenen. De leukste vonden we tot nu toe de foto, waaruit blijkt, dat de nieuwe Paus zich gaat inzetten voor de redding van de huidige Kuip in Rotterdam. Althans volgens de onafhankelijke bron: Facebook IlikeFeyenoord.

 
Ook aardig is de suggestie, dat Argentinië  - na de Beste Voetballer van de Wereld (Messi), de Koningin van Nederland (Maxima) en de nieuwe Paus - nu waarschijnlijk ook het WK-voetballen van volgend jaar gaat winnen. Immers, The Winner Takes It All

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.