Translate

maandag 25 maart 2013

Zes gezonde redenen om te houden van de lente

Op papier is het zover: de lente is begonnen. Helaas zullen we nog even moeten wachten tot het winterweer zijn boeltje pakt en verdwijnt. Toch gaan we van deze symbolische start gebruik maken om ons al even te verlekkeren op alle gezonde voordelen die dit seizoen met zich meebrengt. Aldus bericht Het Laatste Nieuws. We citeren:


Zes redenen
Er zijn zes gezonde redenen om te houden van de lente:

1. Vers en knapperig
Hoewel we tegenwoordig het hele jaar door kunnen genieten van onze favoriete groenten en fruitsoorten, is er geen seizoen zo goed als de lente voor verse en knapperige, lokale producten.

2. Daglicht
Olé, er is weer veel meer vitamine D. In de winter krijgt onze weerstand een klop door het tekort aan zonlicht (en dus ook aan vitamine D). Vermoeidheid en spierpijn krijgen in de lente gelukkig veel minder speelruimte en ook voor mensen die last hebben van een zware winterdip (seizoensgebonden affectieve stoornis, ook wel SAD), belooft dit seizoen vrolijkere tijden te brengen.

3. Buitenlucht
Warmere temperaturen lokken ons van nature vaker naar buiten. Meer buitenlucht betekent een betere mentale en fysieke gezondheid. tijd spenderen in de natuur verlaagt niet alleen stress, het geeft volgens Japanse onderzoekers ook een boost aan de productie van witte bloedcellen.

4. Caloriekiller
Bleven je goede voornemens voor het nieuwe jaar niet overeind? Geen probleem! De lente brengt een frisse lading motivatie om lichaamsbeweging en evenwichtige voeding op te nemen in je routine.

5. Weerstand
De grote lentekuis klinkt misschien saai, maar je huis, wagen en bureau bevrijden van stof en bacteriën doet wonderen voor je gezondheid. Je loopt niet alleen een kleiner risico op voorjaarse snotvallingen, je zal ook beter kunnen omgaan met seizoensgebonden allergieën. Plus, met al dat schrobben kan je elk half uur gemiddeld 85 kcal verbranden.

6. Vruchtbaar
Net als al die bloesems om je heen, zouden we zelf ook vruchtbaarder zijn in de lente. Tijdens een studie uit 2010 werden 1.900 vrouwen die ivf-behandelingen ondergingen bestudeerd. Zo werd ontdekt dat een cruciaal hormoon piekt in de lente, met een hoger bevruchtingspercentage (45%) tot gevolg.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.