Translate

zaterdag 18 mei 2013

Blauwe kamer zorgt voor de beste nachtrust

Wie van plan is om zijn slaapkamer in een nieuw kleurtje te steken, kiest het best voor blauw. Uit een enquête blijkt dat deze kleur zorgt voor de beste nachtrust, met bijna acht uur slaap én een blij gevoel bij het wakker worden. Bovendien is blauw gelinkt aan kalme gevoelens, vertraagt het de hartslag en kan het zelfs de bloeddruk verlagen.


Groen en geel
Daarnaast bleken ook groen en geel goede keuzes te zijn, want deze kalme kleuren zorgen voor een nachtrust van zo'n zeven uur en 40 minuten. Dat blijkt althans uit de studie van Travelodge, dat in 2.000 Britse huizen op zoek ging naar de link tussen kleur en slaapkwaliteit.

Geen paars
Grijs en bruin bleken niet geschikt te zijn in een slaapkamer, want die kleuren zijn te somber en depressief. Maar dé slechtste kleur was paars, want wie daarin slaapt ziet zijn nachtrust terugvallen tot minder dan 6 uren. Dat komt waarschijnlijk omdat die kleur stimulerend werkt, waardoor het moeilijk is om in slaap te vallen na een drukke dag.

Seks: wel paars
Verder bleek dat de kleur van de muur ook een invloed heeft op een andere slaapkameractiviteit. Zo zouden koppels met een karamelkleurige kamer gemiddeld drie keer per week vrijen. Bij degene met een rode slaapkamer is dat slechts één keer per week.
Toch moeten mensen met een paarse slaapkamer niet wanhopen, want uit eerder onderzoek bleek dat die kleur leidt tot het meest seks: gemiddeld zo'n 3,49 keer per week. Elk nadeel heeft zijn voordeel, toch?

Bron
* Lees het gehele artikel van Lien Buyck in Goed Gevoel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.