Translate

maandag 10 juni 2013

Nederland in top 10 gelukkigste landen ter wereld


Nederland behoort tot de top 10 van 'gelukkigste' ontwikkelde landen ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse index die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO; in het Engels OECD) eind mei heeft gepubliceerd.


Australië: 1
Australië heeft het het best getroffen, op basis van inkomensniveau, gezondheid, veiligheid en huisvesting. Nederland staat op de achtste plaats. De OESO heeft 30 landen beoordeeld op verschillende terreinen. 'Australië scoort bijzonder goed als het gaat om welzijn, dat blijkt wel uit het feit dat het op verschillende gebieden bovenaan staat', verklaarde de OESO op haar site. Zo is de levensverwachting in het land bij de geboorte 82 jaar en heeft 73 procent van de Australiërs een betaalde baan.

86% meer positief dan negatief
De welvaart in Nederland blijft niet ver achter bij die van Australië. Zo zegt 86 procent van de Nederlanders meer positieve ervaringen te hebben, zoals rust, trots en vreugde, dan negatieve ervaringen als pijn, zorgen, verdriet of verveling.

Studenten
Nederland komt in het onderzoek ook naar voren als een van de sterkste landen als het gaat om de vaardigheden van studenten. Bovendien zijn er hier amper verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke studenten, anders dan in de andere onderzochte landen.

De top-10
1. Australië
2. Zweden
3. Canada
4. Noorwegen
5. Zwitserland
6. Verenigde Staten
7. Denemarken
8. Nederland
9. IJsland
10. Verenigd Koninkrijk

Lees meer
* OECD Better Life Index

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.