Translate

woensdag 10 juli 2013

Hét antwoord op vuile mannenhanden?

Recent werd bekend dat gemiddeld vijftien procent van alle mannen hun handen niet wast na een toiletbezoek. Daarbovenop doet slechts 5 procent van wie wel zijn handen wast het echt goed. Om die onhygiënische gewoonte een halt toe te roepen ontwikkelde designer Kaspars Jursons een urinoir met ingebouwd kraantje om heren te stimuleren er een betere lichaamshygiëne op na te houden.Stand
Het design kreeg de toepasselijke naam 'STAND'. 'Wie de gewoonte nog niet zou hebben om zijn handen te wassen na het plassen, zal er nu in elk geval aan herinnerd worden", stelt Jursons.
Die stelling wordt ondersteund door een studie aan verschillende Amerikaanse universiteiten, waaruit blijkt dat mannen sneller geneigd zijn hun handen te wassen wanneer ze geconfronteerd worden met boodschappen die hen hieraan herinneren.Hygiënisch?
Uiteraard stellen critici de vraag of het überhaupt wel hygiënisch is om je handen te wassen in een urinoir. Voor hun geruststelling: het kraantje wordt geactiveerd door sensoren en hoeft dus in principe niet aangeraakt te worden. Bovendien hoef je volgens experts slechts 15 tot 20 seconden grondig je handen te schrobben om slechte bacteriën te slim af te zijn. Rest nog de vraag: Waar is de zeep?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.