Translate

zondag 28 juli 2013

Top 10 Vakantiediefstal


Niet uw iPad, tablet of smartphone, maar uw koffer loopt het meeste risico op diefstal en beschadiging tijdens de vakantie. Althans, dat was vorig jaar het geval.

 

Alle schademeldingen
Reisverzekeraar Europeesche heeft aan het eind van het vorige vakantieseizoen alle schademeldingen bij elkaar op geteld. De top 10 van dit jaar zal waarschijnlijk niet veel afwijken van de lijst van vorig jaar. De koffer kwam in 2012 op de eerste plaats. Dit komt vooral door beschadigingen, minder door diefstal. Vooral tijdens vliegreizen komen koffers niet heelhuids aan op de plaats van bestemming.

Schade top 10:
  1. Koffer / tas   
  2. (Smart)phone   
  3. Bril op sterkte   
  4. Kleding   
  5. Fotocamera   
  6. Zonnebril   
  7. Tablet / iPad   
  8. MP3 speler / iPod   
  9. Sieraden / horloge   
 10. Videocamera  

Reservebril
Een bril op sterkte komt op de derde plaats, ruim voor een zonnebril. Brildragers doen er dus verstandig aan om een reservebril mee te nemen, zeker als ze met de auto op vakantie gaan. In enkele Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is een reservebril zelfs verplicht voor automobilisten die een bril of contactlenzen dragen.

Geen verzekering
Zonder reisverzekering zijn verlies en diefstal over het algemeen niet gedekt. Computerapparatuur kan onder de speciale buitenshuisdekking van de inboedelverzekering vallen. Voor verdwenen of beschadigde koffers kunt u bij de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie aankloppen Vul hiervoor al op de luchthaven een formulier in voor vermiste en beschadigde bagage. Komt u er niet uit met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie, dan kunt u hen aansprakelijk stellen. Op www.consuwijzer.nl vindt u een stappenplan.

Bron: Geld en Recht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.