Translate

dinsdag 20 augustus 2013

Actiegroep tegen misdaad: Geen pardon voor een capuchon!

'Het dragen van capuchons moet verboden worden. Alleen bij regen mag het even'. Dat is de kern van de oproep van de nieuwe actiegroep 'Capuchon Nee'.


Beroving van betaalpas
De actiegroep is vandaag opgericht, omdat capuchons regelmatig door misdadigers gebruikt worden om onherkenbaar te zijn bij camerabeelden. Recent werd een oude dame van 89 jaar bij een supermarkt beroofd van haar betaalpasje. Tien minuten later was er 1.000 euro via de automaat in diezelfde supermarkt van haar bank afgeschreven. Er was een bewakingscamera bij de geldautomaat bevestigd. Maar de beelden bleken onbruikbaar, want de dader had zich gecamoufleerd via een capuchon. Zulke situaties komen regelmatig voor, ook bij geweldsmisdrijven.

Verbod
Het beste lijkt het dragen van een capuchon te verbieden, tenzij in de openbare ruimte, wanneer het  regent. Verder zouden mode- en kledingontwerpers moeten stoppen met het maken van capuchons aan een T-shirt of trui. Door zo'n kledingstuk worden ze immers indirect medeplichtig aan misdaden, zoals diefstal en geweld. Misschien kan een groot kledingwarenhuis een voorbeeld geven door dit soort uniformen voor misdadigers niet meer te verkopen?

Niet opzetten
Tenslotte kunnen consumenten weigeren een kledingstuk met capuchon te dragen of in ieder geval op te zetten, behalve een jas met capuchon bij regen. Dan worden de resterende dragers van T-shirts en truien met capuchon automatisch herkend als misdadigers. Dat alles met als motto: 'Geen pardon voor een capuchon', aldus de actiegroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.