Translate

donderdag 19 september 2013

Eieren in of buiten de koelkast bewaren?

Moeten eieren in of buiten de koelkast bewaard worden? Om voor eens en voor altijd dit dispuut te beslechten, liet de Daily Mail twee dozen eieren naar een voedingslaboratorium sturen.
Bacterievrij
Daar werden de eieren twee weken bewaard, één doos op kamertemperatuur en één doos in de koelkast op 6 graden. De eieren werden in tussentijd verschillende keren getest op schadelijke stoffen zoals salmonella, E.coli, listeria en nog wat andere bacteriën. Alle stalen bleken exact hetzelfde. Er was dus geen verschil tussen eieren die in de koelkast of buiten de koelkast werden bewaard: alle eieren waren bacterievrij.

Hou ze in het doosje
"Er is geen voordeel om de eieren in de koelkast te bewaren", concludeert Jay Tolley die de voedingstest uitvoerde. "Mensen hebben de gewoonte te veel in de koelkast te bewaren dat er niet thuishoort", klinkt het nog. Behalve dus tijdens een hittegolf, gewoon voor de zekerheid.

Kartonnen doosje
Zet je de eieren toch in de koelkast, dan bewaar je ze beter in hun kartonnen doosje: zo koelen ze trager af en lopen ze minder kans op beschadiging (en dus contaminatie).

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.