Translate

zondag 1 september 2013

Fitnesser sport slechts 39 minuten per uur

Van elk uur dat een sporter in de sportschool doorbrengt, besteedt hij slechts 39 minuten aan bewegen. De rest van de tijd gaat op aan het bijvullen van waterflesjes, het controleren van de telefoon en het kiezen van muziek.


35% verloren
Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse sportschoolketen Harpers Fitness onder duizend mensen. Gemiddeld brachten de respondenten twee uur per keer in de sportschool door en brachten zij twee tot vier keer per week een bezoek. Van de sporttijd gaat echter gemiddeld 35 procent verloren.

Verspillen
Meer dan de helft van de bezoekers van de sportschool speelt met de iPod of mp3-speler tijdens het sporten. Daarbij kost het 30 procent zeker tien minuten om de koptelefoon uit de knoop te halen. Ongeveer een derde onderbreekt zijn training ook regelmatig om met andere sporters te kletsen. Ook wordt de telefoon regelmatig gecontroleerd op email, berichtjes en gemiste oproepen.

Beter voorbereiden
Kevin Yates van Harpers Fitness adviseert sporters om zich beter voor te bereiden op de training. "Maak thuis een playlist, zorg dat je koptelefoon niet in de knoop zit en zet je telefoon uit. We hopen dat ons onderzoek sporters meer bewust maakt van hun gewoonten in de sportschool en de tijd die ze daadwerkelijk sportend doorbrengen."

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .