Translate

zaterdag 28 september 2013

Koffiekeuze verraadt karakter

Klinisch psycholoog Ramani Durvasula van de Los Angeles University is na jarenlang onderzoek tot de conclusie gekomen dat iemands koffiekeuze en zijn of haar persoonlijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


Leuk én nutteloos
Waar de Nederlandse universitaire wereld deze week opnieuw werd opgeschrikt door een frauderende hoogleraar, komen Amerikaanse wetenschappers vooral veelvuldig in het nieuws met de presentatie van leuke, maar volstrekt nutteloze onderzoeken. Deze week was het de beurt aan voornoemde Dr. Durvasula uit Los Angeles die duizend koffieliefhebbers op zijn sofa liet plaatsnemen. Behalve naar hun koffievoorkeur keek hij vooral ook naar hun persoonlijkheid.

Conclusies
Zijn conclusies? Mensen die hun koffie het liefst zwart drinken, zijn nononsense types die wars zijn van kapsones, maar ze zijn vaak ook kortaf en vertonen ongeduldig gedrag. Ze zijn bovendien een tikkeltje ouderwets en staan afkerig tegenover veranderingen. De zwartdrinkers zijn daarmee absolute tegenpolen van de liefhebbers van ijskoffie. Dat zijn volgens de psycholoog juist ondernemende trendsetters. Iemand die steevast latte macchiato bestelt, vertoont volgens de hoogleraar ijdeltuiterige en neurotische trekjes, terwijl cappuccinodrinkers volgens het onderzoek over het algemeen dwangmatige en vaak overgevoelige controlefreaks zijn.

Bron: Horeca NieuwsDienst.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.